torsdag 18 augusti 2011

Summering av Langesundsfisket.

Här kommer en liten berättelse om hur det gick för oss under våran tur till Langesund Norge.

Vi började dagen med att äta frukost efter en lättare sovmorgon då vi kom upp mitt i natten. Därefter sjösatte vi båten båten och plockade i ordning alla fiskegrejor i lugn och ro.  När vi väl var klara så hade det gått så lång tid så Adam föreslog att vi skulle grilla korv innan vi påbörjade fisket, vilket fick Peter att nästan krypa ur skinnet då han tyckte vi sölat rejält under förmiddagen.
Första dagens övningsfiske  testade vi lite nya ställen som vi fått tips om men det gav inget speciellt.
Efter att grillat ett par makrillar på kvällen och smakat på ett par öl så somnade vi rätt gott när vi la oss.

Frukostbuffe vid hotellet.

Torsdagens och Fredagens övningsfiske stämde nog lite för bra, vi fick många fina fiskar sådana som man gärna vill ha på tävlingen. Under fredagen så blev det så varmt att skepparen tog ett dopp mitt ute på 167,an, det kan ju förklara att det var lite segt med just dom arterna som man skulle fånga där.


Sandskädda knappt 4 hg

Vi fick några fiskar som vi inte lyckades få på själva tävlingen också, Fenknot, Sjökock, blåkäft samt en godkänd piggvar.

Peter med en fin Piggvar ca 4 hg
Adam med en knot.

Slätvar 750 gr

När vi stannade till för att kolla om vi hittade någon Sill ( lurig art här uppe ) så tog det inte lång tid innan peter lyckades bänna upp en riktigt tjock firre på hela 380 gram. När vi summerade träningsfisket på fredagkvällen så kände vi oss ganska nöjda.Tävlingsdags !!

Här trängs ca 75 båtar strax innan starten.


Vill bara börja med att gratulera Vinnaren  Anders Larsen Team Trutta Catch ( vann förra året också )
tvåan Thore Grefstad Team Trutta Beason samt trean Pär Alexandersson Kinnarp Garmin.
Stort grattis också till Kinnarp Garmin som vann Teamtävlingen.
Övriga resultat från tävlingen hittar ni här ( när dom har lagt upp det ).

Väl i tävlingen sen så gick det ju inte som vi hade hoppats på varken för mig eller Adam, Peter kom på ju som bekant på 17,de plats vilket får anses som godkänt med tanke på att vi nog valde fel tävlingsrutt under lördagens fiske och i teamtävlingen så gick det ju inte så bra heller då vi andra inte bidrog med särskilt många poäng. Sillen som vi fixade lätt innan tävlingen var som bortblåst nu, och eftersom det är en viktig art så gjorde vi en chansning att fånga denna art direkt på söndag morgon utan att lyckas.


Här tar det tid när 180 deltagare skall väga in.

Och till råga på allt så fick vi Team Proline med Källman i båten före oss, så jodå han kan allt fiska ibland han med, vill även ge en eloge till Isola gubbarna som lyckades placera sig väl trots en krånglande motor med Manges 4,e plats som bäst i båten.
Team Proline hade med en nybörjare i båten ( Goofy ) som drämde till med en makrill på hela 1810 gram. Roligaste är nog ändå att den enda Glyskolja som dom fick under tävlingen flög en (som Källman säger ) måsjävel in i håven och snodde för dom, medans fångstmannen bara skulle ställa undan spöt.

Har ni nån "glysa" till mig också? min kompis fick ju en.
Nu håller vi låg profil ett tag tills det blir dags att förbereda sig för Garmin fiskefestival som kommer i mitten på September där vi tänkte medverka.

Teamet//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar